Tips&Tricks

Modul PERFECT de a fierbe un ou, potrivit stiintei! Iata ce nu stiai despre acest lucru banal

Una dintre problemele cu care bucataresele si bucatarii de ocazie se confrunta in bucatarie este modul perfect de a fierbe un ou. Bunica spune sa-l lasi 5 minute, mama spune 6, in timp ce tu te gandesti ca e mai bine sa-l tii la fiert mai mult, ca sa fii sigur ca se fierbe.

Deci, care este modul perfect de a fierbe un ou

In realitate insa, este o adevarata arta in spatele fierberii corecte a oualor, iar acest lucru se poate face mult mai bine daca stii timpul in care oul trebuie sa stea la fiert. Daca il lasi cu un minut mai mult s-ar putea sa mananci galbenus tare, in timp ce daca il scoti din apa cu un minut mai devreme s-ar putea ca galbenusul sa fie moale.

CITESTE SI >>>

A pus betele de la inghetata in apa fiarta! Ce a urmat, i-a luat pe toti prin surprindere

Pune aceasta planta in casa si vei vedea cum BUNASTAREA si BANII vor aparea ca prin minune

Motivul BULVERSANT pentru care nu ar trebui sa depozitati NIMIC sub pat! Ce se intampla in timpul noptii

In primul rand, pentru a descoperi modul perfect de a fierbe un ou, trebuie sa stim ca acesta trebuie fiert in apa la temperatura de 82 de grade, in timp ce un ou maroniu se fierbe in apa la temperatura de 77 de grade!

Bucatarul american J. Kenji López-Alt s-a dat peste cap si a aflat cum se fierbe perfect un ou. Dupa mai multe experimente si respectand temperatura de fierbere a apei, a ajuns la niste rezultate incredibile pe care vi le prezentam mai jos.

Sursa: BrightSide.me

Comments

comments