PARENTING

„Lăsați copiii să mănânce de pe jos!” Explicația HALUCINANTĂ a oamenilor de știință. Toți părinții ar trebui SĂ ȘTIE ASTA

O echipa de cercetatori britanici au efectuat un studiu pentru a afla cat de periculos este de fapt mancatul de pe jos pentru sanatatea oamenilor. Rezultatele la care au ajuns sunt neasteptate.

Savantii au aruncat pe podea felii de paine, paste, dulciuri si alte alimente pentru a observa care este impactul bacteriilor asupra lor.

CITESTE SI >>>

Ce le lipseşte copiilor născuţi prin cezariană? Cercetătorii au aflat răspunsul

O mama care a alaptat doar la san:”Daca i-as fi dat un singur biberon de lapte praf, AR FI SUPRAVIETUIT”

Toti parintii trebuie sa stie asta! Cum sa salvezi un copil care se ineaca in doar cateva secunde

Concluzia este una uluitoare. Chiar si in cazul in care se depaseste celebra regula de 5 secunde, care spune ca o felie de paine scapata pe jos este in regula sa o consumi, se pare ca niciunul dintre germenii contactati de pe podea nu au pus in pericol sanatatea umana.

Sigur, exista si niste exceptii. Conditia de bun simt este ca la fata locului sa nu existe urme vizibile de murdarie. Ceea ce ne duce la concluzia ca daca un copil scapa painea pe jos, in bucatarie sau in living, nu se va imbolnavi daca o va recupera de pe podea.

“Sunt puţine şanse ca mâncarea să “adune” bacterii periculoase dacă petrece câteva secunde pe podeaua unei case”, au explicat cercetătorii care au pus peste zece milioane de bacterii pe podea, gresie şi covor simuland o situatie de sute de ori mai periculoasa decat intr-o casa obisnuita.

Cele mai puţine bacterii au fost “adunate” de pâinea şi biscuiţii scăpaţi pe parchet şi gresie – între 25 şi 50 de bacterii – şi în jur de 10 când au fost lăsate pe covor, când alimentele au petrecut pe jos între 3 şi 30 de secunde.

Numărul germenilor a crescut însă când timpul a fost mărit.

Cele mai multe bacterii au fost descoperite în pastele care au petrecut pe jos trei secunde – 2500. După 30 de secunde, pastele au acumulat peste 7500 de bacterii.

Savanţii au considerat acest experiment necesar în condiţiile în care un sondaj a relevat că patru din cinci persoane mănâncă alimentele scăpate pe jos.

Comments

comments